TBMM ve İstanbul 2 Nolu Barosu avukatlarından oluşan bir heyet İsrail'i bir kez daha UCM'ye şikayet etti

ABONE OL

TBMM ve İstanbul 2 Nolu Barosu avukatlarından oluşan bir heyet İsrail’i bir kez daha UCM’ye şikayet etti

TBMM ve İstanbul 2 Nolu Barosundan oluşan bir heyet, İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçlarına ilişkin ek delilleri Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcılarına teslim ettiler.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Emrah Karayel ile Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın öncülük ettiği heyet, 5 klasörden oluşan ek delilleri başta UCM olmak üzere Birleşmiş Milletler (BM), Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ve UNİCEF’e teslim ettiler.

Ek klasörlerin tesliminden sonra Lahey kentinde bulunan UCM önünde TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel ile İstanbul 2 No’lu Başkanı Yasin Şamlı ortak olarak yaptıkları açıklamada “Filistin halkını, çocuk ve kadınlar dahil olmak üzere toptan yok etmeye yönelik soykırım her gün artarak devam etmektedir. Gazze’de insanlık onuru katledilmektedir. 7 Ekim’den bu yana 21 bini çocuk olmak üzere 38 binin üzerinde insan katledildi. Gazze’de kadınların, çocukların, sivillerin, masum insanların kitle imha silahlarıyla katledilmesine, Pazar yerlerinin, mabetlerin, okulların, hastanelerin, ambulansların, mülteci kamplarının ve hatta evlerinden çıkartılarak zorla göçe zorlanan insanların bombalanmasına kayıtsız kalamazdık. Hukuk kurumlarının artık hızlı bir şekilde harekete geçmesi lazım. Onun için ek delillerimizle birlikte buradayız. 24 Kasım’da İsrail’in Gazze’de savaş ve soykırım suçu işlediği konusunda delil olarak beraberimizde getirdiğimiz 3 klasörle birlikte UCM’ye bulunduğumuz suç duyurusuna şimdi delil olarak 5 klasör daha delil ekledik. Şimdi artık buradan çok hızlı bir şekilde adil olan bir kararın çıkmasını bekliyoruz. Temennimiz bu kararın da adli tatil başlamadan önce çıkması yönündedir” ifadelerini kullanarak UCM’den adaletli bir kararın çıkmasını beklediklerini söylediler.