Hollanda'nın Aşık Veysel'i Kadan'ın fotoğrafı "Ünlüler Duvarı"na asıldı

ABONE OL

Hollanda'nın Aşık Veysel'i Kadan'ın fotoğrafı "Ünlüler Duvarı"na asıldı

Hollanda'da geçen yıl 59 yaşında hayatını kaybeden ülkenin Aşık Veysel'i  Ömer Kadan'ın  fotoğrafı, vefatına kadar yaşadığı Almelo şehrinde düzenlenen törenle "Şöhret Duvarı"'na asıldı. Duygulu anların yaşandığı törene ise, Ömer Kadan'ın belgeseli damga vurdu.

Almanya sınırına yakın olan Almelo kentinde Business Center Utopia'da bulunan "Ünlüler Duvarı" na asılan resim törenine "Ünlüler Duvarı"nın fikir babası Hollandalı komedyen Herman Finkers, abisi Jos Finkers, Türkiye'nin Deventer Başkonsolosluk Özel Kalem Müdürü Hasan Şenok, Kadan ailesi fertleri, yerel siyasetçiler ile çok sayıda Türk ve Hollandalı  davetli topluluğu katıldı.

Ömer Kadan'ın resmini Kadan'ın oğlu Harun ile birlikte duvara asan Herman Finkers, Ömer Kadan'ın Hollanda toplumu ve Almelo şehrine yaptığı katkılardan bahsederek  "O, çok genç yaşta görme yeteneğini kaybetti. Görme engelli biri olarak yaşamını sürdürse bile o, gönül gözüyle herşeyi çok iyi görüyor, biliyor ve duygularını da yaşatıyordu. Farklı inançlar ve farklı kültürler arasında sazı ve sözü ile köprü kurarak önemli bir rol üstleniyordu. Onu unutmak mümkün değil ve onun için de resmini bu durara asıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadan'ın kızı Ayşe Kadan, Ünlüler Duvarı'na genellikle Almelo'da doğanların fotoğraflarının asıldığını belirterek, "Babam, Kayseri doğumlu olmasına rağmen Almelo'daki varlığı ve katkısı sayesinde onun da fotoğranının bu duvara asılması bizim için de çok büyük bir onur"  ifadelerini kullanarak resmin Ünlüler Duvarı'na asılmasına katkısı geçen herkese teşekkür etti. 

Almelo'da doğanların veya Almelo'daki yaşamları süresinde önemli işlere imza atan kişilerin fotoğrafalrının asıldığı "Ünlüler Duvarı"nda, Almelo'da doğan Türkiye'nin 2002 Dünya Güzeli Azra Akın ve Herman Finkers'ın da fotoğrafları yer alıyor.